USAMEA

Culoarea verde în interioare.

Culoarea verde a câștigat popularitate, printre altele, datorită stilului eco la modă,

 

Culoarea verde a câștigat popularitate, printre altele, datorită stilului eco la modă, care continuă să inspire arhitecții și designerii de interior. Ne putem aștepta ca în 2022, verdeața să se instaleze definitiv în showroom-urile noastre. De aceea am pregătit un scurt ghid al acestei culori fascinante. Cum să introduci verdeață în interiorul tău? Cu ce ​​se combina culoarea verde? Iată câteva sfaturi.

Te joci verde?
Intrând în 2022, ne continuăm fascinația pentru stilul eco, boho și invităm natura în apartamentele noastre și mai îndrăzneț. O facem nu doar cu ajutorul plantelor vii (creând jungle urbane acasă) sau materialelor naturale (lemn, răchită, sfoară), ci și prin culori și motive care sunt asociate cu natura.

Suntem bucuroși să folosim culori pământești, adică maro, verde, portocaliu, bej… Cu toate acestea, merită să aruncăm o privire la verdele în sine, pentru că va prelua conducerea în următoarele câteva luni. În special nuanțele sale luminoase și vii.

Când ne gândim la verde, de obicei ne referim la verdele suculent al plantelor vii. Alegem această nuanță cu un motiv. Cercetările au demonstrat că culoarea verde, pe care o vedem în natură, are un efect liniștitor, calmant asupra noastră, ajută la relaxare, relaxare și atenuează perfect efectele stresului.

Înconjurarea noastră de verde funcționează și la un nivel mai profund, amintindu-ne de legătura noastră de neîntrerupt cu natura, că suntem parte din ea. Pentru mulți, verdele este considerat culoarea speranței și a vieții, ceea ce nu poate fi negat – cercetările au arătat că a privi o plantă verde timp de 30 de minute ne îmbunătățește starea de spirit și ne face optimiști.

Având în vedere toate acestea, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că culoarea verde este atât de populară în rândul arhitecților și designerilor de interior. Putem introduce culoarea verde în apartamentele noastre în diferite moduri, inclusiv:

a) plante vii – acesta este probabil cel mai simplu și mai ecologic mod de a crea verdeață în apartament. Nu numai că umplem interiorul cu verdeață luxuriantă, dar și invităm natura direct în casă. Prezența plantelor în apartament are, de asemenea, un efect bun asupra sănătății noastre, deoarece plantele curăță aerul de toxine și îl hidratează suplimentar.

b) pereți verzi – ne înconjurăm literalmente unul pe altul cu verde vopsind pereții în această culoare. Putem alege, de asemenea, imagini de fundal verzi interesante, de exemplu cu motive tropicale sau monstera la modă, frunze de banane sau de palmier.

c) mobilier și accesorii verzi – dacă ne pasă de subtilitate, putem alege accesorii verzi și mobilier individual în această culoare, ex. perdele verzi, o canapea elegantă într-o nuanță de verde sticla, o comodă mentă sau un rând de grafice cu motive florale.

Cu ce ​​să combinați verdele în interior?
O alta problema importanta in amenajarea verdeata in interioare este modul de a o combina cu alte culori si materiale. Din fericire, verdele se potrivește practic cu orice culoare – cu unele culori creează duete interesante, contrastante, cu altele un întreg coerent, armonios. Depinde de noi ce efect dorim sa obtinem si ce culoare vom combina cu verdele.

Acest lucru se vede clar pe exemplul ușilor interioare. Imaginați-vă un living gri plin de plante verzi care contrastează frumos cu griul crud al pereților. În living avem și uși albe cu incrustații, un toc de ușă și un mâner negru (ex. Altamura în alb ST CPL by Erkado). Întregul creează o combinație interesantă de alb, gri și verde – un set care, în ciuda contrastelor, se armonizează perfect unul cu celălalt.

Drzwi Altamura w kolorze biały ST CPL

Ramanand pe subiectul usilor albe, sa punem in contrast modelul lacuit alb Miscant by Erkado, dotat cu maner negru si geam cu pereti verzi sau un spatiu in culoarea bleumarin regal. În această opțiune, ușa poate înmuia culorile ușor puternice ale încăperii, iar datorită geamului – introduceți mai multă lumină naturală în ea!

Lakierowane drzwi Miskant 1 w kolorze białym

Verdeața de interior se potrivește și cu lemnul ușor, precum pinul sau stejarul nativ. Într-o sufragerie cu pereți gri, podele din lemn și o junglă de plante verzi, hit-ul va fi ușa fără tăvăluș ST CPL, gri de pin Altamura, cu incrustații, toc de ușă și mâner negru.

Drzwi Altamura w kolorze sosna szara ST CPL

Culoarea verde are un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării noastre, așa că merită să vă înconjurați cu ea și în cei patru pereți. Putem introduce verdeata in interior in multe feluri: ca plante verzi, culoarea vopselelor si tapetelor, precum si accesorii verzi sau mobilier in diverse nuante de verde.